Provjera logistike #1 na CLDT B2

S obzirom da se planirani početak prolaska lijepom našom uzduž Croatian Long Distance Trail trase, za našeg Zvonka sve više bliži, vrijeme je da se osim logističkih, tehničkih i umjetničkih priprema, dohvatimo provjera na terenu. I dok je umjetnički direktor projekta Zvonimir M. slagao dopis koji će dospjeti u mnoge od vaših poštanskih sandućića, moj zadatak, kao tehničkog direktora projekta je bio da odličnu Guthook Guides aplikaciju (dostupna za iOS i Android), zajedno sa cijelom trasom CLDT-a, prezentiram na terenu našem junaku, kako bi mu olakšao njeno svakodnevno korištenje.

Aplikacija koristi, po vašem izboru, ili OpenStreet Maps ili OpenTopoMaps. Mi smo se odlučili za topografske, jer su najbliže old school specijalkama, lako su čitljive, i samo je potrebno imati u vidu da se aplikacija stalno postavlja prema sjeveru, dakle i vi se na terenu trebate orijentirati prema sjeveru i onda usporediti stanje na terenu, sa izgledom slike na zaslonu vašeg mobilnog uređaja, kojeg smo za ovu priliku testirali u offline modu, samo sa GPS signalom. Sve je radilo savršeno!

Za današnju rutu, radi jednostavnije provjere, odabrali smo segment B sekcije glavne trase, koja u načelu ide od Sv. Martina na Muri do Savudrije, kroz najurbaniji dio Hrvatske, točnije segment naziva B2, njegov dio od centra grada Samobora, koji je na 767. kilometru rute, do Planinarskog doma Ivica Sudnik, koji se nalazi na 775. kilometru rute. Sa dolaskom do glavnog gradskog trga i povratkom kući, prešli smo oko 17 kilometara, sa savladavanjem blizu 550 metara uspona na tih 8 kilometara praćenja glavne rute. Niti jednog trenutka nije bilo upitno gdje smo, no bili smo na domaćem terenu i pokušali smo pratiti logiku aplikacije, da Zvonku bude lakše na nepoznatim terenima. Nije bilo problema.

Putem smo sreli jednog dobrog anđela CLDT-a, Bibma, koji se baš vraćao sa brega, a možda je čak i postavljao nove oznake, kojih je sve više, i označavaju trasu ovog jedinstvenog, unikatnog traila, na kojem mnogi mogu naći neke svoje životne odgovore, ili jednostavno savršeno provesti neko vrijeme stopljeni sa prirodom. Kako god, današnji terenski test je uspio, išli smo znatno brže nego što će biti potrebno i poželjno tijekom toliko dugog puta za našeg Zvonka, no potvrdili smo pouzdanost aplikacije i stanje na terenu, barem u našem dijelu Samoborskog gorja. Vrlo skoro ćemo testirati dionicu na Žumberku, a do tada pratite naše stranice, i naravno podržite Zvonka, kojem će trebati određena sredstva za ostavrenje ovako zahtjevnog projekta. Stoga, provjerite vaše e-mail ulazne sandučiće od ponedjeljka, kada ćemo slati detalje i molbe prema mnogima od vas.

Hvala vam svima unaprijed na potpori!

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s