3 dana do starta – sve je spremno!

Kako nas ništa ne bi iznenadilo, već danas je logistički dio tima koji prati Makija stigao u Ilok. Da ništa ne prepustimo slučaju, smjestili smo se u Hotel Dunav nasuprot kojeg stoji oznaka koju naš Maki treba dotaknuti, odstatirati za koju fotografiju i krenuti na svoj dugohodački put. O hotelu možemo potvrditi sve što je na služenoj stranici: “Njegova atmosfera je magična, u isto vrijeme privlači putoholičare, ali i lokalce koji rado navraćaju na kavu i čaj. Od 2005., kada je otvoren, postao je jedan od najatraktivnijih hotela Srijema i Slavonije, vole ga sve generacije, ugostio je putnike sa svih strana svijeta, omiljeno je odredište individualaca i poslovnjaka, obitelji s djecom i parova, biciklista, strastvenih gurmana i ljubitelja srijemskih vina…”

Početna točka CLDT-a, koju će Maki napustiti ove nedjelje ujutro

Od gornje oznake, kroz prekrasnu aleju platana, put kreće lagano uzbrdo, kroz mirno predgrađe istočnog djela Iloka, pored židovskog groblja, ispod obilaznice koja vodi prema Bačkoj Palanci, usponom do ceste 4199, koja vodi do graničnog prijelaza Principovac, pored istoimenog Ladanjskog imanja Principovac. Nadomak središta povijesnog i vinskog grada Iloka, na pejzažnom brežuljku odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku smjestio se dvorac Principovac. Izgrađen je još 1864.godine kao ljetna rezidencija kneževske obitelji Odescalchi koja je ovdje boravila u vrijeme lova i berbe grožđa. Sada je u vlasništvu Iločkih podruma.

Nakon kraćeg predaha na ladanju, krenuli smo prema graničnom prijelazu koji vodi prema Šidu u Srbiji. Svega nekoliko stotina metara prije istog, na desnu stranu nalazi se cesta koja vodi kroz šumu, na 7. kilometru A1 podsekcije CLDT-a. Postoji ograda, koja se može otvoriti, a iza koje se nalazi prekrasna šumska cesta, kojom se uz samu granicu dolazi do mjesta Babska. Tako će naš Maki krenuti u nedjelju, u društvu koje za sada držimo kao iznenađenje, reći ćemo samo da je domaća snaga iz Iloka. Eto, toliko za danas, mi smo nastavili inspekciju okolice biciklima, sve do Šarengrada, koji nije na ruti krajobraznog hodanja, no dio je lijepe naše i divota koje imamo.

Vaš ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s