Prođe ovaj dan

Još daleke 1978. godine, zagrebački rock sastav Drugi način, objavio je, u izdanju tadašnjeg Jugotona, veliki hit Prođe ovaj dan, nakon što su od 1974. kada su osnovani, objavili svoj prvi album. Nakratko su prekinuli sa radom kada je Branko Požgajec otišao na odsluženje vojnog roka. Njegovim povratkom, bend je nastavio sa radom, u skupinu dolaze novi gitaristi Branko Bogunović i Nikola Gečević Koce (bivši član sastava Stakleno zvono). Redovno snimaju i sviraju po prostoru bivše Jugoslavije, a 1978. objavljuju singl s kompozicijama “Prođe ovaj dan” i “Zadnji put”.

Nakon toga, Drugi način ponovo doživljava promjene. 1979. godine sastav napuštaju Boris Turina Turko (posvećuje se sportu), i Branko Bogunović, koji osniva jazzrock sastav Obećanje proljeća. Na njihova mjesta dolaze Miroslav Budanko-Ajzić (bubnjevi) i Robert Krkač (gitara). Iste godine sastav objavljuje još jedan singl sa pjesmama “Balada o osmijehu” i Obećaj mi proljeće”. Nakon iscrpljujuće ljetne turneje sa kojom su obišli cijelu jadransku obalu, Požgajec na kratko vrijeme raspušta sastav. Krkač na poziv Jure Stublića prelazi u sastav Film, kako bi zamijenio njihovog gitaristu Mladena Juričića koji je otišao na odsluženje vojnoga roka. 1980. godine Branko Požgajec okuplja Drugi Način dovodeći u sastav nanovo Ismeta Kurtovića Iću i Halila Mekića, a sa njima dolazi i basista Nepočina Božo Ilić Dugi.

Naš Zvonko je osim što je bio vrstan nogometaš i odlično i dalje igra tenis i podučava druge, vrstan glazbenik i svira gitaru i često je odrađivao “gaže” iza mnogih naših sportskih druženja. Upravo pjesmu Prođe ovaj dan, odabrao je za svoju svojevrsnu himnu, koja će ga pratiti cijelim putem od Iloka do Prevlake. Za tu priliku je nastao i video koji možete pogledati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s